Update: FC Groningen heeft beet en meldt akkoord over 22-jarige verdediger

Update: FC Groningen heeft beet en meldt akkoord over 22-jarige verdediger

30-07-2016 18:09
5

FC Groningen lijkt zijn gewenste defensieve versterking bijna te pakken te hebben. De Bosniër Samir Memisevic wordt eerdaags medisch gekeurd door de Trots van het Noorden, vertelt zijn huidige trainer van Radnik Bijeljina aan Radio Sarajevo.

Memisevic was afgelopen seizoen aanvoerder van Radnik Bijeljina, dat verrassend de beker won in de Bosnische competitie. De 22-jarige mandekker was een vaste waarde. Hij kwam afgelopen seizoen tot 22 competitieduels. Memisevic stond naar verluidt ook in de belangstelling van FK Zeljeznicar en FK Sarajevo, maar het is dus Groningen dat met hem aan de haal gaat.

"Het aanbod van Groningen bevatte de beste voorwaarden", vertelt Radnik-trainer Slavko Petrovic. "Ik denk dat hij morgen (zaterdag, red.) de medische keuring ondergaat. We zijn er trots op dat zo'n geweldige speler naar zo'n grote club gaat."

Memisevic speelde tot dusver één interland voor Bosnië-Herzegovina. In een oefenduel met Spanje eind mei kwam hij in de absolute slotfase in het veld.

Update 30/7: FC Groningen bevestigt zaterdagavond dat het met FK Radnik een akkoord heeft bereikt over de transfer van Samir Memisevic. De 22-jarige Bosniër moet nog medisch gekeurd worden. Als de laatste plooien zijn gladgestreken, signeert de verdediger een meerjarig contract in de Euroborg. Op 1 augustus wordt hij dan vervolgens gepresenteerd.