Alba zwengelt Ballon d'Or-discussie aan: 'Reserves hebben het EK gewonnen'

Alba zwengelt Ballon d'Or-discussie aan: 'Reserves hebben het EK gewonnen'

31-07-2016 08:27
34

Jordi Alba heeft de verhoudingen tussen FC Barcelona en Real Madrid nog maar eens op scherp gezet. Volgens de linksback van de Catalanen heeft teamgenoot Lionel Messi meer recht op de Ballon d'Or dan Cristiano Ronaldo.

De 31-jarige Ronaldo lijkt op poleposition te liggen voor de ereprijs, nadat hij met Real de Champions League won en met Portugal de Europese titel veroverde. Alba lijkt echter niet onder de indruk. "Veel wisselspelers hebben het EK, het WK of de Champions League gewonnen zonder iets bij te dragen. Het draait uiteindelijk om de prestaties op het veld en Messi was de beste", zegt hij tegen AS.

"De twee zijn niet met elkaar te vergelijken", vervolgt Alba zijn relaas. "De discussie zal altijd blijven bestaan en je moet respect hebben voor Ronaldo. Het zou stom zijn om hem niet te respecteren, hij is een geweldige speler. Maar wie van voetbal houdt, zal denken dat Messi de beste is. Wat Messi een extra dimensie geeft is dat hij altijd kalm blijft, wat er ook gebeurt. Hij is een ster, de beste van de wereld en dat laat hij al jaren zien."

Messi wist dit seizoen de Spaanse titel te veroveren met Barcelona. De dribbelaar greep met Argentinië evenwel naast de Copa América, nadat hij in de finale tegen Chili een penalty miste in de beslissende strafschoppenserie.