NEC zet teleurstellende centrumspits in etalage: Je moet eerlijk zijn

NEC zet teleurstellende centrumspits in etalage: "Je moet eerlijk zijn"

31-07-2016 23:05
10

NEC zet Mihai Roman in de etalage. De 24-jarige spits uit Roemenië heeft van de Nijmeegse club te horen gekregen dat hij per direct kan uitkijken naar een nieuwe werkgever.

Trainer Peter Hyballa heeft net als voorganger Ernest Faber geen plannen met Roman, zeker niet nu er met Kevin Mayi een nieuwe spits rondloopt in Nijmegen. "Het is niet zo dat Roman weg moet, want moeten is een zwaar woord", zegt Danny Hoekman, de technisch manager van NEC, tegen de Gelderlander.

"Maar je moet eerlijk zijn naar een speler. We hebben een nieuwe spits aangetrokken, dan moet je als club duidelijkheid geven. Roman mag om zich heen kijken. We kijken hoe we dit kunnen oplossen. Het gaat erom wat het beste is voor alle partijen. Je hebt ook een derde partij nodig."

Roman kwam vorig jaar over van Pandurii Târgu Jiu en heeft een contract tot medio 2018, waardoor hij niet héél aantrekkelijk is voor andere clubs. NEC is bereid zich soepel op te stellen. "We staan open voor een transfer. Dat kan in de huursfeer zijn, dat kan in de verkoopsfeer zijn", aldus Hoekman, die een nieuwe spits wil aantrekken zodra Roman weg is. "Als hij vertrekt (...) dan kan er mogelijkerwijs een andere speler voor terugkomen."