'Leicester bood, maar ik zou alleen spelen als Vardy geblesseerd zou raken'

'Leicester bood, maar ik zou alleen spelen als Vardy geblesseerd zou raken'

01-08-2016 14:45
2

Leicester City haalde deze zomer met Ahmed Musa een nieuwe aanvaller naar het King Power Stadium, maar de oud-speler van VVV-Venlo was in principe niet de eerste keus. Manager Claudio Ranieri wilde Mbaye Niang hebben.

De 21-jarige aanvaller van AC Milan kreeg na afloop van het vorige seizoen bericht van Ranieri. Of hij voor de kersverse kampioen van Engeland wilde spelen. "In eerste instantie was ik positief, maar na een gesprek was het wat mij betreft over", vertelt Niang aan La Gazzetta dello Sport.

Ranieri had voor Niang een rol als stand-in voor Jamie Vardy in gedachten. "Dat zag ik niet zitten. Ik heb geluisterd naar de aanbieding van Leicester, daarna ben ik naar Milan gegaan en besloot ik om geen actie meer te ondernemen. Ik zou alleen spelen als ik Vardy geblesseerd zou raken."

Niang speelt sinds 2012 voor AC Milan, dat hem destijds overnam van Caen. Afgelopen seizoen kwam hij zestien keer in actie voor de Italiaanse club. In de voorbereiding op het nieuwe seizoen maakte Niang indruk in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Bayern München (3-3, één goal).