In het kort: Twee Maribor-spelers omgekomen, Van Praag wil speciaal transferverbod

In het kort: Twee Maribor-spelers omgekomen, Van Praag wil speciaal transferverbod

02-08-2016 22:24
7

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Van Praag wil buitenlandse transfers voor jeugd verbieden
Michael van Praag wil als hij verkozen wordt tot voorzitter van de UEFA transfers naar het buitenland voor spelers onder de achttien jaar verbieden. Bovendien wil hij topclubs verplichten minstens elf spelers van eigen bodem in de selectie op te nemen. Buitenlanders die vijf jaar in een land voetballen komen daar ook voor in aanmerking.

Twee Maribor-spelers omgekomen bij auto-ongeluk
Bij een auto-ongeluk zijn dinsdag twee spelers van de Sloveense club Maribor om het leven gekomen. De Servische spits Zoran Baljak (21) en de Sloveense linksback Damjan Marjanovic (20) overleefden de crash niet, terwijl de Servische doelman Ljubomira Moravca (20) zwaargewond raakte. De Sloveense verdediger Ziga Lipuscek kwam er vanaf met lichte verwondingen.

Roda JC begint in oude shirts
Roda JC speelt de eerste competitiewedstrijd van het seizoen tegen Heracles Almelo in het tenue van vorig jaar. De nieuwe shirts zijn niet op tijd klaar, laat kledingleverancier Robey dinsdag weten. Eerder moest ook al een streep worden gezet door het speciaal ontworpen 'Koempelshirt', omdat datzelfde Robey dat shirt niet kon maken.

Thorsby mist mogelijk competitiestart
SC Heerenveen moet het tijdens de Eredivisie-wedstrijd tegen AZ mogelijk stellen zonder Morthen Thorsby. De Noorse middenvelder heeft dinsdag tijdens de training een knieblessure opgelopen en is een vraagteken voor het duel in Alkmaar. De komende dagen moet blijken of hij die wedstrijd gaat halen.

Hamsik gaat verlengen
Marek Hamsik gaat zijn contract bij Napoli verlengen. Dat bevestigt de middenvelder, in de belangstelling van onder meer Bayern München, dinsdag in gesprek met Mediaset. "Ik ben blij met mijn keuze en denk alleen aan Napoli", zegt de nieuwe ploeggenoot van Arek Milik. "Dit is een team dat aanvallend voetbal speelt en samen is gesteld om prijzen te winnen."

VVV haalt Japanner
VVV-Venlo gaat weer eens op de Japanse tour. Volgens De Limburger heeft de club Rintaro Tashima, een negentienjarige Japanner, op amateurbasis gehaald. De speler was eerder al op proef in Venlo en mag zich voorlopig gaan bewijzen in het tweede elftal.

Ziyech ontbreekt op training
Hakim Ziyech was dinsdag niet aanwezig op de training van FC Twente. De middenvelder meldde zich op de club en vertrok vervolgens weer omdat hij ziek was, meldt TC/Tubantia. De openingswedstrijd in de Eredivisie tegen Excelsior lijkt niet in gevaar te komen. Stefan Thesker trainde weer mee na een liesblessure.

Vroomans weg bij Willem II
Ronald Vroomans vertrekt als hoofd scouting bij Willem II. De oud-speler gaat zijn aflopende contract niet verlengen, meldt Voetbal International. Vroomans was eerder in beeld als technisch manager, een functie die uiteindelijk ingevuld werd door Joris Mathijsen.

Atlético zegt duel af vanwege politieke onrust
Atlético Madrid heeft de oefenwedstrijd tegen Galatasaray afgezegd vanwege de politieke onrust in Turkije. De Madrilenen zouden zaterdag in Istanbul op bezoek komen, maar stelt de ontmoeting liever uit. Galatasaray gaat ondertussen op zoek naar een nieuwe oefenpartner.

Nieuwe aanwinst Southampton
Southampton heeft Jérémy Pied vastgelegd. Hij tekende een tweejarig contract bij de vorige club van Ronald Koeman. De Fransman komt transfervrij over van OGC Nice, waar hij een aflopend contract had. De verdediger gaat bij The Saints voor de derde keer in zijn loopbaan samenwerken met manager Claude Puel.

Boateng naar Spanje
Kevin-Prince Boateng gaat aan de slag in Spanje, bij Las Palmas. De 29-jarige Ghanese middenvelder heeft een eenjarig contract getekend bij de Spanjaarden, die uitkomen op het hoogste niveau. Boateng was transfervrij na zijn vertrek bij AC Milan. Las Palmas heeft een optie voor nog een seizoen bedongen, die wordt gelicht als wordt voldaan aan de voorwaarde dat Boateng zich netjes gedraagt.

Ruiter helemaal terug
Robbin Ruiter is terug na een handbreuk. De doelman van FC Utrecht maakte namelijk maandag zijn rentree in een duel van Jong FC Utrecht, dat met 4-1 won van Jong Sparta Rotterdam. Ruiter liet gelijk zien dat hij helemaal terug is. De goalie pakte een strafschop. Jong FC Utrecht speelt aankomend seizoen in de Jupiler League.

Vijfde keus bondscoach Argentinië
Edgardo Bauza is de nieuwe bondscoach van Argentinië. Hij volgt Gerardo Martino, die er na de Copa America mee stopte, op. Bauza was eigenlijk de vijfde keuze voor de Argentijnse bond, maar komt nu toch aan het roer te staan. De coach vertrekt per direct bij Sao Paulo, waar hij acht maanden trainer was.