Promovendus Hull informeert tevergeefs naar succesvolle EK-bondscoach

Promovendus Hull informeert tevergeefs naar succesvolle EK-bondscoach

Gepubliceerd: dinsdag 2 augustus 2016 om 17:18di 02-08-2016 om 17:18

Hull City heeft bij de voetbalbond van Wales tevergeefs geïnformeerd naar de beschikbaarheid van Chris Coleman. De succesvolle bondscoach werd gezien als de ideale opvolger van Steve Bruce, die zelf bij Hull City vertrok. 

De FA van Wales stelt in een verklaring dat de bond zich wil focussen op de kwalificatie voor het WK in 2018. 'Chris Coleman heeft een tweejarig contract getekend in mei, met het oog op het EK in Frankrijk en het WK van 2018. Iedereen binnen de bond focust zich volledig op de WK-kwalificatiecampagne', zo valt in het statement te lezen. 

Wales maakte tijdens het EK in Frankrijk onder leiding van Coleman grote indruk. De poulefase overleven werd al als een prestatie van formaat gezien, maar uiteindelijk bleek de halve finale het eindstation. Wales werd in de halve finale uitgeschakeld door Portugal. De vertrokken Bruce loodste Hull City naar de Premier League en was later in beeld om Roy Hodgson op te volgen als bondscoach in Engeland. De keuze van de FA viel echter op Sam Allardyce. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws