Manchester United-icoon onthult: Ja, ik had bijna voor Liverpool gekozen

Manchester United-icoon onthult: "Ja, ik had bijna voor Liverpool gekozen"

Gepubliceerd: dinsdag 2 augustus 2016 om 18:35di 02-08-2016 om 18:35

Nemanja Vidic groeide in zijn negen jaar bij Manchester United uit tot een clubicoon, maar het had weinig gescheeld of hij had voor de aartsrivaal gespeeld. Liverpool wilde hem in 2006 ook hebben.

Vidic had destijds als speler van Spartak Moskou de keuze uit een groot scala aan clubs, waaronder Manchester United en Liverpool. "Ja, ik had bijna voor Liverpool gekozen. Rafa Benitez belde me en overtuigde me", vertelt Vidic tien jaar na dato aan FourFourTwo. "Toch twijfelde ik ook: mijn Engels was slecht en ik vreesde moeite te hebben met communiceren."

"Toen kwam Manchester United", vervolgt de gestopte Serviër (34). "Fergie (Sir Alex Ferguson, red.) belde me op en zei: Ik heb je voor Servië zien spelen tegen Frankrijk – ik wil je hierheen halen. United was vastberaden. Alles werd heel snel afgerond, binnen twee dagen."

Vidic ontpopte zich tot een sleutelfiguur op Old Trafford. Na vijf Premier League-titels verliet hij de club in 2014 voor Internazionale. In januari zette de verdediger een punt achter zijn carrière door aanhoudende fysieke problemen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws