PSV-aanwinst niet blij met kunstgras: 'Maar ja, dat is geen excuus'

PSV-aanwinst niet blij met kunstgras: 'Maar ja, dat is geen excuus'

03-08-2016 07:32
13

Daniel Schwaab vindt het maar niets dat liefst zes clubs uit de Eredivisie op kunstgras spelen. De verdediger van PSV, die deze zomer transfervrij overkwam van VfB Stuttgart, noemt het geen goede ontwikkeling.

Als Schwaab wordt gevraagd wat hij weet van de Eredivisie, is zijn antwoord veelzeggend. "Dat er in sommige stadions kunstgras ligt. Dat is iets bijzonders, daar moet ik me op instellen", zegt de 27-jarige Duitser tegen Voetbal International. "Het is kunstmatiger. Ik vind: in een voetbalstadion hoort natuugras. Het lijkt mij geen goede ontwikkeling."

"Maar ja, dat is geen excuus om er minder op te presteren. Op het trainingscomplex van PSV ligt ook een kunstgrasveld, zodat we ons in elk geval optimaal kunnen voorbereiden", aldus Schwaab, die zondag met PSV ten koste van Feyenoord (1-0) de Johan Cruijff Schaal veroverde. In de Nederlandse topcompetitie spelen ADO Den Haag, Excelsior, Heracles Almelo, PEC Zwolle, Sparta Rotterdam en Roda JC op kunstgras.

De Eredivisie onderzoekt of het haalbaar is om iedereen verplicht op dezelfde ondergrond te laten spelen. De wens is om dit uiterlijk in 2020 te realiseren. Het onderzoek wordt uitgevoerd door het technische platform, waarvan Marcel Brands voorzitter is.