Man City maakt komst van Braziliaans wonderkind officieel: 30 miljoen euro

Man City maakt komst van Braziliaans wonderkind officieel: 30 miljoen euro

03-08-2016 17:12
49

Manchester City heeft opnieuw toegeslagen op de transfermarkt. Gabriel Jesus komt over van het Braziliaanse Palmeiras, zo maakt de Engelse grootmacht woensdag bekend.

City slaat een grote slag met de komst van de negentienjarige aanvaller, die in de belangstelling stond van de volledige Europese top. Een debuut in Engeland zit er hoe dan ook nog niet in voor Jesus. Hij maakt het Braziliaanse seizoen af en sluit pas na de jaarwisseling aan bij Manchester City.

Jesus heeft zijn handtekening gezet onder een contract tot de zomer van 2021. "Manchester City is één van de grootste clubs ter wereld, dus hier ben ik heel blij mee", reageert het toptalent, die gehaald is voor de flanken, op de website van zijn nieuwe club. "De ploeg staat bol van het talent en er loopt met Pep Guardiola een fantastische manager rond."

Met de deal tussen City en Palmeiras is volgens Engelse media iets meer dan dertig miljoen euro gemoeid. Jesus is de zesde aankoop van City deze zomer, na Leroy Sané, Ilkay Gündogan, Nolito, Oleksandr Zinchenko en Aaron Mooy.