Vijf kandidaat-opponenten Ajax gescout: Strootman, Falcao of topaankoop

Vijf kandidaat-opponenten Ajax gescout: Strootman, Falcao of topaankoop

04-08-2016 00:00
20

Door de Houdini-act in Griekenland loot Ajax vrijdag mee voor de play-offs van de Champions League. VoetbalPrimeur scout de vijf mogelijke tegenstanders van de Amsterdammers.

Steaua Boekarest
Een oude bekende van Ajax. In 2013 waren de Roemenen te sterk in de zestiende finales van de Europa League. Steaua eindigde vorig seizoen op de tweede plek achter Astra Giurgiu. Sterspeler is Nicolae Stanciu, de aanvallende middenvelder die indruk maakte op het EK in Frankrijk én Steaua in de derde voorronde met drie doelpunten langs Sparta Praag loodste.

AS Roma
De enige club van Ajax' mogelijke tegenstanders die instroomt in de play-offs. Roma eindigde afgelopen seizoen op de derde plaats in Italië en presteert al jaren zéér matig in Europa. Met Miralem Pjanic vertrok deze zomer een belangrijke speler uit de Italiaanse hoofdstad, maar daar kwamen Edin Dzeko, Mohamed Salah en het Braziliaanse talent Gerson voor terug. Kevin Strootman is bovendien weer fit.

AS Monaco
Net als bij de loting voor de derde voorronde een mogelijke tegenstander van Ajax. Monaco rekende op weg naar de play-offs af met het sterke Fenerbahçe, door woensdagavond de 2-1 nederlaag van de heenwedstrijd weg te poetsen: 3-2. Eén van de doelpuntenmakers was Radamel Falcao, die voorzichtig opbloeit na frustrerende jaren in Engeland. Andere speler om in de gaten te houden: Nabil Dirar.

FC Rostov
De grote onbekende in dit rijtje, maar een tegenstander om rekening mee te houden. Rostov schakelde woensdagavond Anderlecht uit (2-2 en 0-2) en eindigde vorig seizoen tussen al het roebelgeweld op de tweede plek in de Russische competitie. Met Christian Noboa loopt er een ijzersterke middenvelder rond in Rostov, terwijl Sardar Azmoun (21) bij tijd en wijlen ongrijpbaar is.

Young Boys
Als je Shakhtar Donetsk over de knie legt in de Champions League, kun je wat. Young Boys verloor in Oekraïne met 2-0, maar vocht zich woensdag in eigen huis terug. Man van de avond: Yuya Kubo, met twee doelpunten. Ondanks de clubnaam hebben de Zwitsers de beschikking over een paar ervaren spelers, onder wie Miralem Sulejmani. Met zestien miljoen euro is hij nog altijd de duurste aankoop in de Ajax-historie.