Hooggespannen verwachtingen bij Roda: 'Heb 8 jaar in de Bundesliga gespeeld'

Hooggespannen verwachtingen bij Roda: 'Heb 8 jaar in de Bundesliga gespeeld'

05-08-2016 09:18
1

Hoewel Roel Brouwers afgelopen seizoen niet veel in actie kwam namens Borussia Mönchengladbach, mag er iets van de ervaren verdediger worden verwacht bij Roda JC. Dat laat hij zelf weten op de clubsite van de Limburgers.

"Dat is ook terecht. Tenslotte heb ik acht jaar in de Bundesliga gevoetbald. Ik ga mijn best doen om dat waar te maken", zegt Brouwers. "Natuurlijk is de Nederlandse competitie anders. Net als de ondergrond, met kunstgras heb ik namelijk geen ervaring. Het zal tijd kosten om daaraan te wennen, ook omdat ik afgelopen seizoen niet veel heb gespeeld. Maar daar loop ik niet voor weg."

"Mijn kwaliteit is dat ik exact weet wat ik wel, maar vooral ook wat ik níet kan", legt de 34-jarige Limburger, die in 2002 zijn doorbraak beleefde bij Roda, uit. "Met mijn ervaring mag er van mij verwacht worden dat ik één van de leiders van het team ben. Ook daarin zal ik proberen alles te geven wat ik in me heb."

De afgelopen jaren heeft Brouwers Roda op de voet gevolgd. "Het zijn hectische jaren geweest. Daarom hoop ik nu op een seizoen waarin we vrijuit kunnen voetballen en niet naar beneden hoeven te kijken. Als we dit jaar geen degradatiestress hebben en een paar speeldagen voor het einde veilig zijn, zou dat super zijn. Als dat lukt, hebben we het perfect gedaan."