Klaassen over verrassende keuze Bosz: 'Ik snap wel dat mensen gek opkeken'

Klaassen over verrassende keuze Bosz: 'Ik snap wel dat mensen gek opkeken'

05-08-2016 09:34
7

Ajax kwam woensdagavond met de schrik vrij in het Toumba-stadion van PAOK Saloniki, maar de ambities in Amsterdam zijn er niet minder groot om. De wedstrijd tegen de Grieken deed Jasper Cillessen wel even aan vorig seizoen denken.

"Het is goed dat we hebben gewonnen, anders krijg je weer zo'n Jablonec-scenario", doelt de sluitpost in het Algemeen Dagblad op de kleine Tsjechische club, die Ajax vorig jaar bijna de voet dwars had gezet. "Nu kunnen we verder bouwen. We hebben nog steeds een jonge ploeg, maar ik denk dat we beter zijn dan vorig jaar."

"Dat moet ook, want we willen Champions League spelen, kampioen worden en de beker winnen", steekt Cillessen de niet geringe ambities van Ajax niet onder stoelen of banken. Aanvoerder Davy Klaassen was er met twee treffers verantwoordelijk voor dat PAOK (2-1) werd verslagen. "Een lastig, maar een lekker potje. Ik weet inmiddels hoe het is om beter te zijn en te verliezen. Dan is dit wel een keertje lekker, hoor."

Dat het spel niet om over naar huis te schrijven was, erkent de middenvelder. Hij bestrijdt echter dat dat aan het 3-5-2 systeem lag. "Ik snap wel dat mensen gek opkeken en een verband leggen tussen onze slechte eerste helft en het nieuwe systeem. Maar voor ons was het geen verrassing. We hebben er veel op getraind. Maar als je slordig speelt, maakt het systeem niet uit. Dan werkt niets."