Dit was de ochtend: De Boer verschijnt op Turks lijstje, interesse in Castaignos

Dit was de ochtend: De Boer verschijnt op Turks lijstje, interesse in Castaignos

05-08-2016 12:00
1

In de rubriek 'Dit was de ochtend' vat VoetbalPrimeur elke dag de belangrijkste nieuwtjes van de dag tot 12.00 uur samen. Je ziet zo snel welke verhalen er momenteel hot zijn in binnen- en buitenland.

'De Boer kandidaat bij Fenerbahçe'
Frank de Boer is op de verlanglijst van Fenerbahçe geplaatst. De vertrokken Ajax-trainer heeft momenteel geen club en kan de opvolger worden van Vitor Pereira, als Fener besluit de trainer te ontslaan. De Turken proberen vooruit te regeren en hebben al potentiële nieuwe coaches op de lijst gezet. Naast De Boer zijn ook Manuel Pellegrini en Rudi Garcia belangrijke gegadigden voor de positie van Pereira. (Ahaber)

'PSV gaat voor transfers liggen'
PSV heeft duidelijk voor ogen wie er deze zomer eventueel nog mogen vertrekken. Clubs die interesse tonen in steunpilaren als Luuk de Jong, Jeroen Zoet en Davy Pröpper krijgen in principe echter een duidelijke 'nee' te horen. De Eindhovenaren hechten meer waarde aan een nieuw kampioenschap dan aan een lucratieve transfer. (Eindhovens Dagblad)

'Van Gaal breekt niet met belofte aan vrouw en laat nieuwe klus schieten'
De Belgische voetbalbond heeft gesprekken gevoerd met Louis van Gaal over het bondscoachschap. Echter voelde de Nederlander daar niets voor, omdat hij de belofte met zijn vrouw Truus niet wilde verbreken. Ook Dick Advocaat was in beeld. Ondanks een akkkoord met hem kozen de Belgen voor Robert Martinez. (Het Nieuwsblad/Het Laatste Nieuws)

'Castaignos kan voor zes miljoen verkassen'
Sporting Portugal heeft het vizier gericht op Luc Castaignos. Dat nieuws prijkt vrijdag groot op de voorpagina van A Bola, de grootste voetbalkrant van Portugal. De voormalige spits van Feyenoord en FC Twente staat momenteel onder contract bij Eintracht Frankfurt. Voor ongeveer zes miljoen euro zou hij losgeweekt kunnen worden. (A Bola

'Heerenveen en Willem II naderen akkoord'
De transfer van Jordens Peters van Willem II naar sc Heerenveen is zo goed als rond. Als de technisch managers Gerry Hamstra (Heerenveen) en Joris Mathijsen (Willem II) er een klap op geven, draagt de verdediger na het weekeinde het Friese shirt. Voor de 29-jarige Peters betekent het een hereniging met trainer Jurgen Streppel, met wie hij vorig seizoen nog in Tilburg samenwerkte. (De Telegraaf/Brabants Dagblad)