De Eredivisie-flops: offday PSV'er en Ajacied, kaartenpakker en blunderkeeper

De Eredivisie-flops: offday PSV'er en Ajacied, kaartenpakker en blunderkeeper

08-08-2016 11:00
29

De Eredivisie-start betekent ook de terugkeer van de floplijst van VoetbalPrimeur. De zomerstop had voor deze acht Eredivisie-spelers beter nog een weekje langer kunnen duren. 

Nicolas Isimat-Mirin (PSV)
Nee, de manier waarop Isimat speelde tegen Utrecht gaat hem geen vaste basisplaats opleveren. Leverde de bal zomaar in bij de eigen zestien, wat leidde tot het doelpunt van Haller.

Kamohelo Mokotjo (FC Twente)
Is, zeker als Ziyech binnenkort is vertrokken, de man die Twente bij de hand moet nemen. Tegen Excelsior lukte dat niet. Stond met een fout bovendien aan de basis van een tegentreffer.

Willem Janssen (FC Utrecht)
Door het vertrek van Letschert naar Italië is Janssen een linie teruggeschoven, naar de verdediging. Een onnodige handsbal van hem leverde PSV een doelpunt op en dus ook de drie punten.

Nemanja Gudelj (Ajax)
Speelde verstoppertje op het Kasteel. Als Ajax de bal heeft en aanvallend weinig te vrezen heeft, is de rol van Gudelj zo'n beetje overbodig. Maakte bovendien een eigen doelpunt.

Kostas Lamprou (Willem II)
Iedereen heeft kunnen zien hoe Lamprou blunderde tegen Vitesse. Ja, het schotje van Vitesse werd van richting veranderd, maar de Griekse doelman kon de bal in principe zo oprapen.

Hans Hateboer (FC Groningen)
Zal vannacht nog wel een keer badend in het zweet wakker worden van een nachtmerrie met Elia in de hoofdrol. Hateboer kreeg als zijn directe tegenstander alle hoeken van het veld te zien.

Joey Groenbast (Go Ahead Eagles)
Ging onder bal door bij 2-0 en werd wel heel makkelijk gepasseerd bij de voorzet voor de 3-0 van ADO Den Haag. Op deze manier wordt het een zwaar seizoen voor Go Ahead.

Willem Huizing (sc Heerenveen)
Zeven minuten op het veld, twee gele kaarten en één keer door de benen gespeeld. Het was niet echt het weekend van Huizing, die na afloop sprak over onterechte kaarten.