Update: 'Feyenoord schrikt van vraagprijs en zet streep door verdediger'

Update: 'Feyenoord schrikt van vraagprijs en zet streep door verdediger'

10-08-2016 07:38
4

Feyenoord begroet mogelijk een nieuwe verdediger. De Rotterdammers zijn met de Zweed Filip Helander (23) van het Italiaanse Hellas Verona in contact, meldt de Italiaanse geruchtenwebsite Tuttomercatoweb.

Wat van de berichtgeving klopt is de vraag, omdat technisch directeur Martin van Geel eerder had aangegeven klaar te zijn op de transfermarkt. Met de komst van Steven Berghuis naar De Kuip heeft hij de selectie rond. Het zou kunnen dat Helander in beeld komt bij een vertrek van Terence Kongolo.

Wedden

Meer odds

Helander is een linksbenige centrale verdediger uit Zweden. De Scandinaviër verruilde een jaar geleden Malmö voor Hellas Verona. Hoewel Helander regelmatig in de basis speelde, was zijn eerste jaar geen onverdeeld succes. Verona werd laatste in de Serie A en speelt dit seizoen een niveau lager.

Tot nu toe heeft Helander geen interlands voor Zweden op zijn naam staan. Wel maakte hij vorig jaar deel uit van de succesploeg van Zweden onder 21 jaar, dat Europees kampioen werd.

Update 10 augustus, 07.38 uur: Feyenoord heeft alweer een streep gezet door de naam van Filip Helander. De Rotterdamse club haakte af na het horen van de vraagprijs. Hellas Verona, dat degradeerde uit de Serie A, wil liefst vier miljoen euro ontvangen voor de Zweedse verdediger, weet geruchtenwebsite Calciomercato. Ook Sunderland en Newcastle United trekken zich mogelijk terug.