Update: PSV ziet 'Balkan-project' eindigen met bevestiging uit België

Update: PSV ziet 'Balkan-project' eindigen met bevestiging uit België

09-08-2016 12:59
13

Aan het verblijf van Aleksander Boljevic bij PSV is een einde gekomen. De twintigjarige Montenegrijn verkast naar het Belgische Waasland-Beveren, waar hij een verbintenis voor twee seizoenen tekent, met een optie voor nog een extra jaar.

Dat meldt Het Laatste Nieuws. Het nieuws is enigszins verrassend omdat Boljevic maandagavond nog op de bank zat bij Jong PSV, dat in een spectaculair duel in de Jupiler League met 5-4 te sterk was voor provinciegenoot FC Den Bosch. Dat de vleugelspeler vertrekt, is minder opvallend. Hij werd in 2014 met hoge verwachtingen naar Eindhoven gehaald, maar maakte die nimmer waar.

Boljevic was de laatst overgebleven speler van het 'Balkan-project'. Eerder vertrokken Andrija Lukovic en Boris Cmiljanic al bij PSV. Boljevic kwam slechts één keer in actie voor het eerste elftal van de Eindhovenaren. Wel speelde hij 72 wedstrijden voor Jong PSV. In eigen land kwam de eenmalig international uit voor FK Zeta.

Update 12.59: Waasland-Beveren heeft de komst van Aleksander Boljevic bevestigd. Hij zet zijn handtekening gezet onder een tweejarig contract, met een optie op een extra seizoen. 'Zijn transfer kadert ook in de visie van het clubbestuur die de voorkeur geeft aan jonge talentrijke spelers om de ploeg naar een hoger niveau te tillen', meldt Waasland-Beveren op de clubsite. Boljevic krijgt rugnummer 7.