Wenger: 'We moeten de prijzen volgen die door anderen worden betaald'

Wenger: 'We moeten de prijzen volgen die door anderen worden betaald'

10-08-2016 10:44
3

Met zijn overgang naar Manchester United is Paul Pogba de duurste getransfereerde speler aller tijden. Arsène Wenger verklaart de transfersom van ongeveer 105 miljoen euro.

Het bedrag dat United aan Juventus betaalde voor Pogba kan met bonussen zelfs nog verder oplopen. "De waarde van een speler is afhankelijk van zijn talent, de verwachte sterkte van een team, zijn leeftijd en natuurlijk zijn doorverkoopwaarde", citeert Sky Sports Wenger. "Als je naar Pogba kijkt, voldoet hij al aan al deze voorwaarden. Maar we leven in een systeem waar we geen invloed op hebben. We moeten de prijzen volgen die door anderen worden betaald. Die zijn omhooggeschoten, omdat er veel meer geld beschikbaar is. Daarom is er nu voor het eerst meer dan honderd miljoen betaald voor een speler."

"Het maakt de transfermarkt onvoorspelbaarder", vervolgt Wenger. "Waar je eerst de waarde van een speler nog goed kon inschatten, is nu de identiteit van de in een speler geïnteresseerde club belangrijker dan de rest. Als je naar Spanje gaat en je bent een Engelse club, slaat de inflatie direct toe. Daarom kan ik zeggen dat Franse clubs redelijk zijn tegenover zichzelf. Als een Engelse club zich meldt, gaat de prijs omhoog. Omdat ze weten dat er geld beschikbaar is in Engeland."