Update: NEC bevestigt langverwacht vertrek van overbodige spits

Update: NEC bevestigt langverwacht vertrek van overbodige spits

11-08-2016 20:10
3

NEC heeft een akkoord bereikt met Maccabi Petah Tikva over Mihai Roman. De Nijmeegse club verhuurt de Roemeense spits voor de rest van het seizoen aan de Israëlische club, meldt de Gelderlander.

Donderdag wordt Roman medisch gekeurd, waarna de transfer officieel gemaakt wordt. De spits kreeg in de voorbereiding de kans om Christian Santos als nummer één op te volgen bij NEC, maar overtuigde niet en wordt dus een jaar verhuurd. Roman heeft nog een contract tot medio 2018 in de Goffert.

Door het tijdelijke vertrek van de dure spits kan NEC zelf weer de markt op om naar een nieuwe aanvaller te zoeken. Volgens de Gelderlander is het Liverpool-talent Taiwo Awoniyi weer in beeld gekomen. De achttienjarige Nigeriaan mag op huurbasis vertrekken uit Liverpool. NEC-trainer Peter Hyballa kent Liverpool-manager Jürgen Klopp nog van hun gezamenlijke trainerstijd bij Borussia Dortmund en zou daarmee goede papieren hebben op de komst van Awoniyi.

Update 20:10: NEC bevestigt via de officiële clubkanalen dat het Mihai Roman de rest van het seizoen verhuurd aan het Israelische Maccabi Petah Tikva. De spits heeft in Nijmegen nog een contract tot medio 2018, maar was overbodig verklaard door coach Peter Hyballa.