Update: Heerenveen reageert op Larsson-berichten en ontkent concrete interesse

Update: Heerenveen reageert op Larsson-berichten en ontkent concrete interesse

13-08-2016 10:19
13

Sam Larsson ontbreekt vrijdagavond bij sc Heerenveen in de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. De Zweed kampt met enkelklachten en werd afgelopen week ook nog eens getroffen door een buikvirus, maar dat zou niet de enige reden voor zijn absentie zijn.

Larsson, die vorige week tegen AZ (2-2) al niet in actie kwam, heeft een nieuwe zaakwaarnemer in de arm genomen en die zou achter de schermen druk bezig zijn met een nieuwe club, zo vernam De Telegraaf van insiders. De switch naar een nieuwe belangenbehartiger lijkt erop te duiden dat de 23-jarige aanvaller nog deze transferperiode wil vertrekken uit Friesland.

Larsson speelt sinds medio 2014 voor Heerenveen. Afgelopen seizoen scoorde hij in 34 wedstrijden in de Eredivisie zes keer. Zijn landgenoot Simon Thern is er tegen Utrecht wel weer bij. De middenvelder kende vorige week een lichte terugslag na een zware operatie aan zijn enkel, die hij begin dit jaar onderging. Ook Morten Thorsby is terug van een blessure.

Update 12 augustus, 22:41: Sam Larsson lijkt daadwerkelijk te azen op een transfer. De Zweed zou zijn zinnen hebben gezet op een overgang naar het Italiaanse Sassuolo. De nummer zes van de Serie A, die eerder al Timo Letschert aan zijn selectie toevoegde, heeft serieuze interesse voor de speler van sc Heerenveen, aldus Voetbal International. Larsson weigert om die reden om te spelen voor de Friezen.

Update 13 augustus,10.19: SC Heerenveen ontkent de berichtgeving over Sam Larsson. Directeur Luuc Eisenga zegt weinig te kunnen melden over een vertrekwens van de aanvaller. "Er speelt niks concreets", laat hij weten aan de Leeuwarder Courant.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Podimo, Spotify en Apple Podcast