Witte rook in Heerenveen: 'Hij is een technische en tactische sterke speler'

Witte rook in Heerenveen: 'Hij is een technische en tactische sterke speler'

12-08-2016 08:10
9

SC Heerenveen heeft met de Japanse club Jubilo Iwata overeenstemming bereikt over de transfer van Yuki Kobayashi. De 24-jarige Japanse international komt begin volgende week naar Nederland voor de medische keuring, meldt de Friese club.

Als Kobayashi de medische keuring met goed gevolg doorstaat, tekent hij een verbintenis voor drie seizoenen in het Abe Lenstra Stadion. De linksbenige middenvelder was al enige tijd in beeld bij Heerenveen. "Het is een technische en tactische sterke speler met een goede persoonlijkheid. We zijn blij dat we opnieuw een speler met ervaring aan de selectie kunnen toevoegen", laat technisch manager Gerry Hamstra weten.

Kobayashi was dit seizoen een vaste waarde bij Jubilo Iwata. Hij begon tot dusver in alle 23 duels in de Japanse J1 League in de basis. Daarin kwam de eenmalig Japans international vijf keer tot scoren. Hij speelt sinds 2012 bij Jubilo Iwata. Eerder kwam hij uit voor Tokyo Verdy. Kobayashi heeft 130 officiële wedstrijden achter zijn naam staan, waarin hij zeventien keer scoorde.