'Die grap is ooit bedacht, de KNVB moet start op 1 september overwegen'

'Die grap is ooit bedacht, de KNVB moet start op 1 september overwegen'

13-08-2016 08:44
16

Heracles Almelo heeft Lerin Duarte naar verluidt op de korrel. De clubleiding wil echter niks prijsgeven over de aanvallende middenvelder, die deze week zijn contract bij Ajax liet ontbinden. Ook over Iliass Bel Hassani is er onduidelijkheid.

Is Duarte een optie? "Geen commentaar", antwoordt voorzitter Jan Smit tegenover TC/Tubantia. En is er al een update over een transfer van Bel Hassani? "Nee", stelt Nico-Jan Hoogma, directeur van de Heraclieden. Volgens de krant wil Heracles graag in zee met Duarte als Bel Hassani vertrekt, maar is er niks concreet.

Bel Hassani staat in de belangstelling van een Turkse en een Italiaanse club. Het is onduidelijk of de speler zelf wil én of de clubs bereid zijn de vraagprijs van Heracles te betalen. Trainer John Stegeman baalt van de transferperiode die tot 1 september duurt. "Die grap is ooit eens bedacht, dat je nog tot 31 augustus spelers kwijt kunt raken. De KNVB moet eens overwegen om de competitie op 1 september te laten beginnen. Alle andere competities beginnen ook veel later."

De trainer spreekt wel geregeld met Bel Hassani. "Hij is er vrij rustig onder. Maar ik kan me voorstellen dat het hem bezighoudt, er wordt zoveel over gezegd en geschreven, dat zou ik zelf ook hebben als ik in zijn situatie zat", aldus Stegeman.