Koeman presenteert dure aankoop: 'Gaat niet om geld, gaat om ambitie'

Koeman presenteert dure aankoop: 'Gaat niet om geld, gaat om ambitie'

15-08-2016 14:55
8

Ronald Koeman heeft zijn aanvallende versterking te pakken bij Everton. Yannick Bolasie komt over van Crystal Palace en heeft een vijfjarige verbintenis op Goodison Park getekend, melden The Toffees maandag.

Naar verluidt is met de transfer, die al enige tijd in de lucht hing, een bedrag gemoeid dat kan oplopen tot 35 miljoen euro. Daarmee is Bolasie samen met Romelu Lukaku de duurste aankoop ooit van Everton. De 27-jarige Congolees maakte de afgelopen seizoenen indruk bij Crystal Palace. Zaterdag kreeg hij nog een staande ovatie van de fans toen hij inviel in het duel met West Bromwich Albion (0-1).

"Dit is een grote club die ik heel goed ken door al die keren dat ik tegenover ze stond de afgelopen jaren", reageert Bolasie op de clubsite. "Het gaat niet om het geld, het gaat om de ambitie van de club en waar ze naartoe willen. Ik wil gewoon voetballen. Het is heel interessant om met iemand als Ronald Koeman te werken, die zelf een absolute topverdediger was."

De Nederlandse manager is blij met zijn nieuwe aanvaller. "Yannick stond al heel lang op mijn radar, omdat het een type vleugelspeler is waar ik van hou. Hij is snel, sterk en kan op verschillende posities voorin uit de voeten. Met zijn 27 jaar heeft hij ervaring in de premier League."