'Briljante' Blind verbant laatste kritiek: 'Geweldig om naast hem te spelen'

'Briljante' Blind verbant laatste kritiek: 'Geweldig om naast hem te spelen'

16-08-2016 15:36
18

Daley Blind kreeg vaak kritiek te verwerken. Niet alleen in zijn beginjaren bij Ajax en toen hij speelde bij FC Groningen, maar ook bij Manchester United. Danny Murphy is nu om. Hij is van Blind gaan houden.

"Daley Blind is briljant", begint Murphy als analist bij Match of the Day. "Vooral gezien het feit dat hij, als middenvelder zijnde, eigenlijk een centrale verdediger is geworden. Internationaal gezien, en bij zijn vorige clubs, heeft hij ook op de backpositie gespeeld. Ik vind hem erg goed in de passing, hij vindt altijd de juiste man."

En ook als verdediger blinkt Blind uit volgens Murphy. "Verdedigend gezien zijn er vraagtekens, maar ik begrijp dat niet. Hij is een slimme speler, een echte denker. Blind is ook een goede leider aan het worden, organiseert het team en leest het spel goed. Hij speelt in de verdediging alsof hij zijn hele loopbaan daar heeft gespeeld. Zijn positionering is werkelijk geweldig, dat krijg je met slimme spelers."

Dan terug naar vorig seizoen, toen de kritiek niet mals was, maar Blind kwam bovendrijven volgens Murphy. "Verdedigend gezien was United erg sterk. Dat kwam door deze man, hij leest het spel zo goed. Het moet voor een nieuwkomer als Eric Bailly geweldig zijn om naast hem te mogen spelen."