Ziyech is een heel goede speler, maar er zouden eerst jongens moeten vertrekken

"Ziyech is een heel goede speler, maar er zouden eerst jongens moeten vertrekken"

16-08-2016 23:24
21

Peter Bosz ontkent dat Ajax plannen heeft om Hakim Ziyech in de laatste weken van de zomerse transferperiode over te nemen van FC Twente. In Amsterdam lopen al genoeg middenvelders rond, stelt de trainer.

De kans op een transfer van Ziyech naar Ajax lijkt op dit moment bijzonder klein. "Hij is een middenvelder en op dit moment heb ik acht middenvelders. Dat zijn er al te veel", aldus Bosz na het 1-1 gelijkspel tegen FK Rostov in de Champions League tegen Ziggo Sport.

Voor een rol op de vleugels komt Ziyech niet in aanmerking bij Bosz. "Ziyech kan niet aan de buitenkant spelen. Hij hoort op 10. Hij is een creatieve jongen die niet op de vleugel hoort. Ik heb Davy Klaassen al op die positie, die het uitstekend doet. Daar achter heb ik ook nog Lasse Schöne en Donny van de Beek."

"Ziyech is een heel goede speler, maar er zouden eerst jongens moeten vertrekken", besluit Bosz, die daarmee een latere deal met Twente ook niet volledig uitsluit. Ziyech moet tussen de tien en vijftien miljoen euro kosten.