Koeman beschermt zomeraanwinst: Hij heeft een achterstand op de rest

Koeman beschermt zomeraanwinst: "Hij heeft een achterstand op de rest"

Gepubliceerd: woensdag 17 augustus 2016 om 21:05wo 17-08-2016 om 21:05

Ashley Williams maakte vorige week de overstap van Swansea City naar Everton, maar de verdediger wacht nog op zijn debuut. Volgens assistent-trainer Erwin Koeman wil de technische staf van Everton de kersverse aanwinst langzaam brengen.

Williams begon na een succesvol EK metWales later aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen, waardoor hij conditioneel nog achterloopt ten opzichte van zijn nieuwe ploeggenoten. Tijdens de seizoensopener tegen Tottenham Hotspur van afgelopen weekend zat Williams dan ook nog niet bij de selectie.

Koeman weet nog niet of Williams er tegen West Bromwich Albion wél bij is. "Dat beslissen we pas op het laatste moment omdat hij vanwege het EK een achterstand heeft", vertelt de assistent-trainer in gesprek met Everton TV. "Hij heeft zijn rust nog nodig in deze fase. Maar Williams is een ervaren speler die de Premier League door en door kent, dus wie weet wat er dit weekend al kan gebeuren."

"Je kunt een speler niet zomaar een wedstrijd laten spelen na een korte zomervakantie", vervolgt Koeman. "De kans is dan erg groot dat hij een blessure oploopt. Dat kunnen wij bij Everton niet gebruiken."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws