Van Gaal leidde vertrek bij United in: Ik zou niet zijn eerste optie zijn

Van Gaal leidde vertrek bij United in: "Ik zou niet zijn eerste optie zijn"

18-08-2016 08:20
5

Nani heeft spijt van zijn besluit om zijn contract bij Manchester United in 2013 met vijf jaar te verlengen. Nadat de Portugees zijn handtekening had gezet, ging het op Old Trafford alleen maar bergafwaarts met hem.

De rechtsbuiten kwam amper meer aan spelen toe, werd verhuurd aan Sporting Portugal en daarna verkocht aan Fenerbahçe. "Het had het beste moment uit mijn leven kunnen zijn, maar het bleek de ergste te zijn", zegt Nani tegen The Guardian. "Als je een nieuw contract tekent, reken je op de hulp van mensen bij de club. De stress nam toe en het ging niet goed met mij. Ik kreeg blessures. Het was een slecht moment. Het heeft me allemaal erg teleurgesteld."

Zijn contractverlenging was in de periode van David Moyes, maar ook onder diens opvolger Louis van Gaal redde Nani het niet. "Hij vertelde mij dat ik moest vechten voor een plek. Maar ik zou niet zijn eerste optie zijn, en misschien niet eens zijn tweede", vertelt hij. "Ik wilde dat niet. Het was tijd om een beslissing te maken, want ik wilde iedere wedstrijd in de basis spelen."

Daarmee eindigde zijn periode bij United, en koos Nani voor een avontuur bij Fenerbahçe. Dankzij een sterk EK verdiende de aanvaller deze zomer een transfer naar Valencia.