Koeman zet peperdure aankoop bij het grofvuil: 'Als-ie wil spelen, moet hij weg'

Koeman zet peperdure aankoop bij het grofvuil: 'Als-ie wil spelen, moet hij weg'

18-08-2016 22:57
4

Oumar Niasse (26) hoeft onder het bewind van Ronald Koeman bij Everton niet te rekenen op speeltijd. De Senegalese spits, voor wie begin 2016 nog dik vijftien miljoen euro werd betaald, heeft van de Nederlandse manager te horen gekregen dat hij mag vertrekken. 

Roberto Martinez, de voorganger van Koeman op Goodison Park, legde in januari een flink bedrag op tafel voor de international, die overkwam van Lokomotiv Moskou. Hull City wil Niasse nu graag uit zijn lijden verlossen en zijn trainer werkt maar al te graag mee aan een transfer. "Als hij houdt van het spelen van wedstrijden, dan moet hij hier weg", zei Koeman donderdag tijdens een persconferentie. 

Ook Joe Hart kwam in aanloop naar het uitduel met West Bromwich Albion ter sprake. Everton zoekt nog een keeper en Hart wil graag weg bij Manchester City, waar hij onder Pep Guardiola op het tweede plan is geraakt. "Er worden heel veel spelers in verband gebracht met Everton. Vandaag is het Joe Hart, morgen is het een ander. Ik hou er niet van om het te hebben over spelers die elders onder contract staan", luidde de reactie van Koeman. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s