Rel rond 'racistische' spits met PSV-verleden: Het is werkelijk schokkend

Rel rond 'racistische' spits met PSV-verleden: "Het is werkelijk schokkend"

Gepubliceerd: vrijdag 19 augustus 2016 om 08:37vr 19-08-2016 om 08:37

Lebogang Phiri van Brondby spreekt schande van het gedrag van Marcus Berg van Panathinaikos. De voormalig spits van FC Groningen en PSV maakte zich schuldig aan racisme jegens Phiri, tijdens het duel in de voorrondes van de Europa League.

Het duel vond plaats op donderdagavond en werd glansrijk gewonnen door Panathinaikos (3-0), mede door twee goals van Berg. Brondby eindigde het duel uiteindelijk met negen man, door twee rode kaarten. Het deed er echter niet toe na afloop. Het ging maar over één ding, zo vertelde Phiri. "Marcus Berg liep langs me en noemde me een aap. Ik heb nog nooit, maar dan ook nooit zoiets meegemaakt", stelt de speler tegenover Ekstra Bladet.

"Het is een totaal gebrek aan respect voor je medemens. Ik ben geshockeerd dat zoiets kan gebeuren. En ik wil niet vergeleken worden met een dier. Het is werkelijk schokkend om zoiets te moeten ervaren", zei Phiri na afloop van de wedstrijd. Rodolph Austin, een ploeggenoot van Phiri, hoorde vanaf de reservebank dat Berg zich schuldig maakte aan racisme. Hij heeft nog geprobeerd om de Zweed daarmee te confronteren, maar slaagde niet in die missie.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws