Groningen haalt WK-ervaring in huis: Geld is niet altijd het belangrijkste

Groningen haalt WK-ervaring in huis: "Geld is niet altijd het belangrijkste"

Gepubliceerd: vrijdag 19 augustus 2016 om 12:32vr 19-08-2016 om 12:32

FC Groningen heeft met het aantrekken van Jason Davidson WK-ervaring in huis gehaald. De Australiër was op het WK 2014 in Brazilië basisspelers bij de nationale ploeg, en stond onder meer tegen oud-Groninger Arjen Robben.

"Het WK was een geweldige belevenis", blikt Davidson terug met het Dagblad van het Noorden. "Spelen tegen voetballers van het kaliber Robben en de Chileen Alexis Sánchez is 'fantastic'."

Omdat Australië de kampioen van Azië is, spelende Socceroos volgende zomer op de Confederations Cup in Rusland. Het opwarmertje voor het WK in 2018 was voor Davidson reden om zich door Huddersfield Town te laten verhuren aan Groningen. "In Engeland liggen de salarissen hoger, maar geld is niet altijd het belangrijkste."

Davidson moet spelen om geselecteerd te worden voor de nationale ploeg. In Engeland was dat niet het geval. "Ik heb vorig jaar nog een wedstrijdje of dertig gespeeld, maar ik wil alle wedstrijden spelen. Dat rotatiesysteem frustreerde me. Huddersfield heeft dit seizoen ook nog een andere linksback gehaald."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws