Bosz woest: 'Dat wil ik nooit meer zien, want dit slaat helemaal nergens op'

Bosz woest: 'Dat wil ik nooit meer zien, want dit slaat helemaal nergens op'

20-08-2016 22:55
74

Peter Bosz was ziedend na de beschamende 1-2 thuisnederlaag van Ajax tegen Willem II. Volgens de trainer ging het zaterdag al na 24 seconden mis, na de openingstreffer van Davy Klaassen.

"We scoren een geweldige goal en ik had het gevoel dat we dachten dat de wedstrijd gespeeld was", zegt Bosz tegen FOX Sports. "Dat slaat natuurlijk nergens op. Ik vind dat we daarna in zo'n laag tempo gespeeld hebben, nergens kort dekten en overal te laat kwamen. Je zag gewoon aankomen dat Willem II niet alleen het initiatief greep, maar terecht gelijkmaakte en zelfs op voorsprong kwam."

Bosz voelde zich machteloos. "Je start zo geweldig. Na die 1-0 moeten ze komen, dat is eigenlijk ideaal. Daar zijn we heel slecht mee omgegaan. Je loopt gewoon na een helft achter de feiten aan." Het was nog slechter dan tegen Roda JC (2-2) vorige week, concludeerde de Ajax-coach."Ik vond dit wel heel schrijnend. Ik vond dit heel erg slecht, echt Ajax-onwaardig wat ik hier de eerste helft gezien heb. Dat wil ik ook nooit meer zien, want dit slaat helemaal nergens op."

"Je kan verliezen en je kan zelfs een keer slecht spelen, maar je kan niet met zo'n instelling een wedstrijd spelen. Twee thuiswedstrijden waarin je een punt pakt, is verschrikkelijk slecht", foeterde Bosz, die zich echter niet meteen zorgen maakt om het duel met FK Rostov. "Voor woensdag zegt het niets. Dat zijn andere wedstrijden."