Ziyech nog niet weg: 'Dat Ajax dan voor 15 miljoen een speler uit België wil...'

Ziyech nog niet weg: 'Dat Ajax dan voor 15 miljoen een speler uit België wil...'

23-08-2016 08:15
43

Hakim Ziyech is nog steeds niet verkocht door FC Twente. De aanvallende middenvelder staat al maandenlang in de spotlights, diverse clubs toonden interesse, maar een transfer is er nog steeds niet. Khalid Sinouh begrijpt het niet.

De voormalig doelman weet niet waar het aan ligt. "Ik weet in ieder geval dat er genoeg interesse is voor die jongen, maar het komt er maar niet van. Waar het aan ligt, geen flauw idee", stelt Sinouh bij Studio Voetbal. "Het eerste waar je aan denkt, als veel clubs interesse hebben en het niet rond komt? Aan de zaakwaarnemer."

"Als Ziyech Mino Raiola had, dan was hij al weggeweest", vervolgt Sinouh. "Er zijn clubs die het bedrag willen betalen. Het is tien miljoen toch? Dat is in het nieuws gekomen. (…) Er zijn clubs, hoor. De namen moet je echt aan zijn zaakwaarnemer vragen. Er zit geen Nederlandse club bij, dat begrijp ik niet. En dat Ajax dan een speler uit België wil halen voor 15 miljoen…"

Youri Mulder is ook lovend over Ziyech. Wat denkt hij van de vraagprijs van tien miljoen? "Dat is een koopje. Er zijn denk ik veel clubs in de markt. Dus ik zou mijn poot stijf houden als Twente zijnde. 15 miljoen, klaar. Ik begrijp Duitse clubs niet. Dortmund of HSV. Je bent zeker van een aantal doelpunten."