In het kort: domper debuterende Van der Vaart, Europees succes Advocaat

In het kort: domper debuterende Van der Vaart, Europees succes Advocaat

25-08-2016 21:57
19

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Europa League-avontuur voorbij voor Van der Vaart
FC Midtjylland heeft zich niet weten te plaatsen voor de groepsfase van de Europa League. Na de thuisnederlaag (0-1) tegen Osmanlispor van vorige week, ging de Deense topclub donderdag met 2-0 onderuit in Turkije tijdens de return. Bij Midtjylland maakte Rafael van der Vaart zijn debuut. De 33-jarige Nederland viel in de 72e minuut in. Op dat moment was de eindstand al bereikt. 

Succes voor Advocaat en Fenerbahçe
Fenerbahçe heeft zich zoals verwacht geplaatst voor het hoofdtoernooi van de Europa League. Vorige week won de formatie van Dick Advocaat in eigen huis al met 3-0 van Grasshoppers. In Zwitserland werd er donderdag opnieuw gewonnen: 0-2. Fernandao en Miroslav Stoch maakten de goals voor de grootmacht uit Istanbul. 

Ronaldo verslaat Bale en Griezmann
Cristiano Ronaldo is donderdag verkozen tot beste speler op de Europese velden van het afgelopen seizoen. De sterspeler van Real Madrid en Portugal klopte bij de uitverkiezing teamgenoot Gareth Bale en Atlético Madrid-vedette Antoine Griezmann. Journalisten en afgevaardigden van de 55 leden van de UEFA mochten hun stem uitbrengen. 

Philips Stadion volledig uitverkocht
PSV wordt het komende Champions League-seizoen gesteund door een tot aan de nok gevuld Philips Stadion. Dat meldt de club donderdag. Ondanks er donderdagavond pas geloot wordt voor de groepsfase wilden de PSV-fans zich verzekeren van tickets voor de drie thuiswedstrijden. De loting begint om 18.00 uur.

Schalke huurt Betaleb
Schalke 04 heeft zich verzekerd van de komst van Nabil Bentaleb. De Franse middenvelder wordt voor één seizoen gehuurd van Tottenham Hotspur. Dat maakte de Engelse club donderdag via Twitter wereldkundig. 

KNVB en ING verlengen overeenkomst
ING is tot en met 2022 de hoofdsponsor van het Nederlandse voetbal. De KNVB en ING verlengen de sponsorovereenkomst, die oorspronkelijk doorliep tot 2017. ING steunt als sponsor het Nederlands elftal, het Nederlandse amateurvoetbal, het G-voetbal en het vrouwenvoetbal. 

Real heeft nu alle Ronaldo's
Real Madrid heeft na Cristiano Ronaldo ook de Braziliaanse Ronaldo onder contract staan. De voormalig topspits wordt ambassadeur van Real en adviseur van clubvoorzitter Florentino Perez, melden Spaanse media donderdag. Ronaldo Luis Nazario de Lima was tussen 2002 en 2007 actief voor De Koninklijke. Zijn nieuwe rol gaat in vanaf 1 september. Met Zinedine Zidane, de huidige hoofdtrainer van Real, speelde hij nog samen in Madrid.

UEFA geeft 'middelvinger'
Een berichtje in de categorie 'knap lullig'. Het officiële Champions League-account op Twitter gebruikte woensdagavond net even de verkeerde emoji. De 12,3 miljoen volgers kregen een middelvinger van de UEFA. De social media-afdeling verwijderde de tweet snel om vervolgens de juiste vinger toe te voegen. Gelukkig hebben we de foto's nog.