Grote verrassing in België: Henry nieuwe assistent-bondscoach Rode Duivels

Grote verrassing in België: Henry nieuwe assistent-bondscoach Rode Duivels

26-08-2016 12:28
11

Thierry Henry is de nieuwe assistent-bondscoach van België. Met dat zéér verrassende nieuws kwam de Belgische bond (KBVB) vrijdagmiddag op de proppen.

De Rode Duivels stelden vrijdag hun technische staf voor aan de Belgische pers. Niemand minder dan Henry gaat bondscoach Roberto Martinez assisteren. De Franse vedette van Arsenal is wordt 'T3', wat uitgelegd kan worden als de tweede assistent van Martinez. Graeme Jones is benoemd tot eerste rechterhand.

"We willen spelers helpen, maar je hebt maar kort de tijd om samen te werken. Daarom moeten we samenwerken met mensen die daar mee om kunnen gaan", licht Martinez toe op een persconferentie.

"Henry brengt iets nieuws. Hij zat in de situatie om een team te veranderen. Hij is een enorme belangrijke persoon in de staf voor zijn ervaring. Belgisch voetbal is intrigerend, hij is dan ook blij om ons te voegen. We gaan samen van elkaar leren. Samen moeten we een competitief team creëren", besluit Martinez.

Henry nam deze zomer afscheid als jeugdtrainer van Arsenal. Hij kan zijn functie bij België combineren met tv-werk in Engeland.