Barça verhuurt op 'Cillessen-dag' twee spelers: miskoop en kind van de club

Barça verhuurt op 'Cillessen-dag' twee spelers: miskoop en kind van de club

FC Barcelona heeft naast de officiële presentatie van Jasper Cillessen vrijdag meer zaken gedaan. Douglas en Sergi Samper verlaten de club voor respectievelijk Sporting Gijon en Granada.

Dat maken de Catalanen vrijdagmiddag bekend via de officiële kanalen. Douglas speelt tot het einde van het seizoen bij Gijon, dat geen optie tot koop heeft bedongen. Barça meldt dat er met een clausule in het huurcontract is afgesproken dat Douglas 'actief betrokken wordt' bij het eerste elftal van Gijon.

De Braziliaanse rechtsback maakte de afgelopen twee seizoenen deel uit van de Catalaanse hoofdmacht, maar kwam tot slechts acht optredens. In 2014 kwam hij over van São Paulo. Douglas wordt in Spanje gezien als één van de grootste Barça-miskopen van de laatste jaren.

Ook Samper speelt dit seizoen buiten Barcelona. De middenvelder, die al sinds zijn zesde rondloopt in La Masia, had geen uitzicht op speelminuten onder trainer Luis Enrique. Hij speelt tot volgend jaar zomer bij Granada in de Primera División.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s