Ten Hag hekelt 'kindervoetbal': ''Spelers moeten verantwoordelijkheid nemen'

Ten Hag hekelt 'kindervoetbal': ''Spelers moeten verantwoordelijkheid nemen'

26-08-2016 23:20
2

Erik ten Hag hield vrijdagavond een slecht gevoel over aan de remise van FC Utrecht bij Vitesse (1-1). De coach had zich met name in de eerste helft geërgerd aan het spel van zijn ploeg.

"Het was een en al naïviteit in de eerste helft", foeterde Ten Hag in gesprek met FOX Sports. "We speelden kindervoetbal. We werden weggecounterd in een uitwedstrijd. Ervaren spelers moeten hun verantwoordelijkheid nemen. Vitesse had weinig grip op onze opbouw en aanval, maar in de eindfase was het vaak blaffen in plaats van bijten. Dat is ook onderdeel van kindervoetbal."

Na rust kon het Utrechtse spel Ten Hag meer bekoren. "In de tweede helft was het totaal anders. Toen zag ik een ploeg met gif die zich in de wedstrijd heeft geknokt." De treffer werd uiteindelijk gemaakt door Sébastien Haller, die nog altijd in verband wordt gebracht met een transfer. "Ik heb geen idee", zegt Ten Hag daarover.

"De markt is onvoorspelbaar, maar ik ga er eerlijk gezegd vanuit dat hij dan nog bij Utrecht speelt. We hebben ook genoeg verkocht. Zo is het genoeg. We moeten met deze selectie verdergaan."