Ajax A1 verovert Super Cup ten koste van Vitesse A1

27-08-2016 16:34

Ajax A1 heeft met de Super Cup de eerste prijs van het seizoen in de wacht gesleept. De ploeg van trainer Aron Winter was met 2-0 te sterk voor bekerwinnaar Vitesse A1.

Ajax A1 was in de eerste helft heer en meester en kreeg een legio aan kansen. Kaj Sierhuis dacht in de eerste helft de score te openen, maar zag zijn treffer geannuleerd worden. Desondanks bleven de Amsterdammers de bovenliggende partij en waren Reda Boultam, Dani Wit en opnieuw Sierhuis dicht bij een openingsgoal.

Na een half uur was het dan zover voor de hoofdstedelingen. Mees de Wit passeerde Vitesse-doelman Job Schuurman en schoof de bal in het doel: 1-0. Na rust kwam Vitesse beter in de wedstrijd, maar de gelijkmaker bleef uit. Ajax liep uiteindelijk uit naar 2-0, nadat Justin Kluivert de bal op het hoofd van Sierhuis legde: 2-0.