Swingend Feyenoord maakt er drie in zes minuten en blijft winnen

27-08-2016 21:37
41

Feyenoord heeft ook zijn vierde Eredivisie-duel van het seizoen gewonnen. Zaterdag was de formatie van trainer Giovanni van Bronckhorst te sterk voor stadgenoot Excelsior: 4-1. In de eerste 45 minuten bleven de gasten aardig op de been in De Kuip, maar na de pauze begon Feyenoord écht te swingen.

Stanley Elbers zette Excelsior na 26 minuten spelen op voorsprong. De aanvaller was alert bij een knap steekpassje en klopte Brad Jones van dichtbij. Het was voor de Australische goalie zijn eerste tegengoal als keeper van Feyenoord. Vlak voor de pauze werd het gelijk. Aanvoerder Dirk Kuyt scoorde.

Na de pauze kwam de thuisploeg écht op stoom. Er was geen houden meer aan voor de ploeg van coach Mitchell van der Gaag. Tussen de 59e en 65e minuut was het drie keer raak: eerst maakte Kuyt zijn tweede van de avond, daarna krulde vleugelaanvaller Steven Berghuis fraai binnen in de verre hoek en kort daarna profiteerde Jens Toornstra van een knullige terugspeelbal: 4-1. In het resterende halfuurtje liet Feyenoord na om Excelsior nóg meer pijn te doen.

Berghuis werd in de slotfase door Van Bronckhorst gewisseld voor Mo El Hankouri. Voor de achttienjarige aanvaller was het zijn officiële debuut in de Eredivisie. De jongeling verraste met een aantal dribbels en kreeg zelfs nog de kans om te scoren.