Update: Van Basten bevestigt aanstaand vertrek bij Nederlands elftal

Update: Van Basten bevestigt aanstaand vertrek bij Nederlands elftal

Gepubliceerd: dinsdag 30 augustus 2016 om 00:15di 30-08-2016 om 00:15

Na Dick Advocaat vertrekt mogelijk ook Marco van Basten op korte termijn bij het Nederlands elftal. Journalist Frits Barend en De Telegraaf melden maandagavond dat de assistent-bondscoach een aanbieding van de FIFA op de zak heeft. 

Van Basten zou wel oren hebben naar een functie bij het mondiale voetbalorgaan. Het is volgens Barend een kwestie van tijd dat de oud-international aan de KNVB bekend maakt dat hij afscheid neemt bij Oranje. 

Een vertrek van Van Basten, die tussen 2004 en 2008 bondscoach was en in juli 2015 terugkeerde als assistent-bondscoach, zou de chaos compleet maken bij Oranje. Eerder deze maand stapte Advocaat op. Hij kreeg een aantrekkelijke aanbieding van Fenerbahçe en kon eenvoudig vertrekken uit Zeist. 

Na de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Zweden gaat Van Basten volgens De Telegraaf aankondigen dat hij vertrekt bij Oranje. Ruud Gullit werd onlangs genoemd als mogelijk opvolger van Advocaat, maar zijn aanstelling ketste uiteindelijk af. 

Update 00.15 uur: Van Basten heeft tegenover Voetbal International bevestigd dat hij inderdaad vertrekt bij Oranje. De 51-jarige coach heeft een aanbieding van de FIFA op zak. Van Basten heeft de KNVB inmiddels op de hoogte gebracht van de toenadering van de wereldvoetbalbond. 

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Nederland Nederland

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws