Manchester City stalt verdediger van 40 miljoen voor één seizoen in Valencia

Manchester City stalt verdediger van 40 miljoen voor één seizoen in Valencia

31-08-2016 18:05
4

Eliaquim Mangala vertrekt bij Manchester City. De Franse verdediger verkast naar Valencia, zo maken beide clubs woensdag bekend via de officiële kanalen.

Het gaat om een huurperiode van één seizoen. Mangala werd in de zomer van 2014 voor veertig miljoen euro overgenomen van FC Porto. In twee seizoen Manchester City kwam hij tot 48 competitiewedstrijden. Toch was hij nooit een onmisbare schakel bij The Citizens. Met de komst van John Stones (Everton) werd duidelijk dat er dit seizoen minder speelminuten zouden komen voor Mangala.

Valencia hapte vervolgens toe. De Spanjaarden verloren Shkodran Mustafi deze week aan Arsenal en kwamen bij City uit voor de opvolging van de Duitse verdediger. Mangala werd met City één keer tweede in de Premier League. De League Cup was de enige prijs die hij in zijn City-periode aan zijn palmares toevoegde. Eerder speelde hij voor Standard Luik.

Manchester City zag eerder op de dag al Samir Nasri (Sevilla) en Wilfried Bony (Stoke City) op huurbasis vertrekken. Ook Joe Hart (Torino) trok de deur in het Etihad achter zich dicht.