Liverpool schenkt Balotelli transfer naar Frankrijk en lijdt 20 miljoen verlies

Liverpool schenkt Balotelli transfer naar Frankrijk en lijdt 20 miljoen verlies

31-08-2016 21:38
13

Mario Balotelli heeft zijn transfer te pakken. De Italiaanse spits verruilt Liverpool op de valreep voor OGC Nice. De Engelse club strijkt géén transfersom op voor zijn vertrek.

Nice kwam in de dagen voor deadlineday naar voren als belangrijkste kandidaat voor Balotelli, die de hele zomer werd gelinkt aan de meest uiteenlopende clubs. Ook Ajax informeerde naar hem. De 26-jarige spits heeft echter een contract met een onbekende duur ondertekend aan de Cote d'Azur.

"We zijn erg blij met deze transfer", reageert Nice-directeur Jean-Pierre Rivere. "We hopen dat hij bij Nice, door de familiaire sfeer, weer naar zijn beste vorm kan toegroeien. Het zal niet makkelijk worden, maar met de steun van onze supporters kan Mario weer tot bloei komen."

Nice betaalt geen transfersom aan Liverpool, dat de hoofdrolspeler liever kwijt dan rijk was. Opvallend, omdat hij de Engelse club twee jaar geleden nog twintig miljoen euro kostte. Op Anfield kwam Balotelli tot 28 optredens, waarin hij niet meer dan één doelpunt maakte.