Grote City-opruiming: na viertal ook Belgisch international verhuurd

Grote City-opruiming: na viertal ook Belgisch international verhuurd

Gepubliceerd: donderdag 1 september 2016 om 07:10do 01-09-2016 om 07:10

Jason Denayer heeft na lang zoeken dan toch een nieuwe club gevonden. De Belgische verdediger wordt door Manchester City voor één seizoen uitgeleend aan Sunderland. Dat maakten de twee Premier League-clubs woensdagavond, vlak voor het sluiten van de transfermarkt, bekend. 

The Black Cats melden via de officiële kanalen dat het Denayer (21) huurt van City. De Rode Duivel werd de voorbije twee seizoenen al uitgeleend aan achtereenvolgens Celtic en Galatasaray. Onder Pep Guardiola leek het niet dat hij speelkansen ging krijgen. Sunderland, de werkgever van Patrick van Aanholt, moet hem die nu gaan bieden.

Galatasaray wou de verdediger ook graag opnieuw lenen, maar The Citizens zagen Denayer liever in Engeland in actie, om hem van dichtbij in de gaten te kunnen houden en hem te laten wennen aan het ritme in de Premier League.

City was woensdag sowieso druk bezig met het lozen van overbodige krachten. Joe Hart (Torino), Samir Nasri (Sevilla), Wilfried Bony (Stoke City) en Eliaquim Mangala (Valencia) werden verhuurd. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws