Bedrijf van 'horrormat' legt schuld deels bij PEC Zwolle: 'Inlopen, conditie'

Bedrijf van 'horrormat' legt schuld deels bij PEC Zwolle: 'Inlopen, conditie'

02-09-2016 16:36
13

Het veld van PEC Zwolle voldoet aan alle eisen en geeft in principe geen verhoogd risico op knieblessures. Dat laat Ten Cate/Greenfields, de maker van de kunstgrasmat, weten aan de NOS.

"Met het veld van PEC Zwolle is technisch niks aan de hand", reageert Ton Raaphorst op de kritiek die deze week losbarstte. Ron Jans luidde de noodklok al. "De afgelopen twee jaar zijn er zes spelers zwaar geblesseerd geraakt aan hun knieën. Zondag hebben we de training zelfs gestaakt. Het kan bijna geen toeval meer zijn."

Deze week viel Rick Dekker langdurig weg met een kruisbandblessure. Volgens Raaphorst ligt dat niet aan de kwaliteit van de kunstgrasmat. Raaphorst: "In juni is die nog gecontroleerd en goedgekeurd door de FIFA. Het veld is in orde, maar we kunnen ons voorstellen dat PEC een nieuw veld zou willen."

Heracles Almelo, Roda JC, Vitesse en PSV gebruiken hetzelfde type kunstgrasveld. "We hebben contact met de clubs opgenomen, maar zij hebben geen last van bovenmatig veel blessures", aldus Raaphorst, die denkt dat het kan liggen aan PEC zelf. "Blessures ontstaan niet alleen vanwege een slechte ondergrond, het kan ook aan de conditie van de spelers of het inlopen liggen."