Lallana bezorgt Allardyce geslaagd debuut; Eriksen maakt de winnende

Lallana bezorgt Allardyce geslaagd debuut; Eriksen maakt de winnende

04-09-2016 19:54

De eerste interland van Engeland onder leiding van bondscoach Sam Allardyce is geëindigd in een nipte overwinning. Adam Lallana schoot The Three Lions in en tegen Slowakije in de 95e minuut (!) naar de overwinning. 

De Engelsen begonnen de kwalificatiereeks voor het WK 2018 in Rusland met een elftal dat vrijwel ongewijzigd was ten opzichte van de ploeg die afgelopen zomer een pleefiguur sloeg op het EK. Allardyce - opvolger van de vertrokken Roy Hodgson - posteerde aanvoerder Wayne Rooney op 10 achter spits Harry Kane. In het centrum van de defensie kreeg John Stones de voorkeur boven Gary Cahill. 

Het duel met de Slowaken was er één om snel te vergeten. Veelzeggend: na afloop ging het vooral over twee dwaze acties van voormalig Liverpool-verdediger Martin Skrtel. Voor rust deelde de stopper een elleboog uit aan Kane, na de pauze trapte hij smerig na. Skrtel kreeg voor beide acties geel en kon dus inrukken.

Engeland slaagde er met een man meer uiteindelijk pas in de allerlaatste seconde in om te scoren. Van dichtbij schoot Lallana binnen. De Slowaakse goalie Kozacik ging bepaald niet vrijuit bij de treffer. 

Denemarken - Armenië 1-0
In eigen huis boekte Denemarken een nipte overwinning op Armenië: 1-0. Na ruim een kwartier spelen tekende Christian Eriksen voor de enige treffer van de avond. In de tweede helft miste de Tottenham Hotspur-ster een strafschop. Bij de Denen stonden onder mer Viktor Fischer en Nicolai Jörgensen in de basis.

Overige uitslagen
San Marino - Azerbeidzjan 0-1
Litouwen - Slovenië 2-2
Kazachstan - Polen 2-2