Mislukte zomer voor United-aanvaller: 'Het was heel moeilijk voor mij'

Mislukte zomer voor United-aanvaller: 'Het was heel moeilijk voor mij'

Gepubliceerd: maandag 5 september 2016 om 09:58ma 05-09-2016 om 09:58

Anthony Martial kijkt allesbehalve tevreden terug op het afgelopen EK. De Fransman kwam alleen tijdens het duel met Albanië (2-0 winst) en in de finale tegen Portugal (1-0 verlies) in actie, terwijl de verwachtingen rondom de speler van Manchester United hooggespannen waren.

"Het EK was heel moeilijk voor mij. Het lukte niet om de titel binnen te slepen. Bovendien zat ik vrijwel het volledige toernooi op de bank", aldus de aanvaller tegenover Sky Sports. "Maar het hoort erbij, ik ben tenslotte een jonge speler en van dit soort teleurstellingen leer ik alleen maar. Ik had een zwaar seizoen achter de rug bij mijn eigen club, maar dat mag geen excuus zijn. Ik had het beter moeten doen."

Didier Deschamps, bondscoach van de Fransen, had ook hogere verwachtingen van Martial. "Hij kwam zeer vermoeid aan bij de Franse selectie omdat hij een lang jaar erop had zitten. Hij is nog jong, dus hij moet zich door dit soort momenten heen bijten. Hij verwachtte meer van het EK en dat geldt ook voor mij, maar helaas kwam hij niet in de goede vorm. Om beter te worden zal Martial van dit soort momenten moeten leren."

Vorige week verscheen de spits in het vriendschappelijke duel met Italië (3-1 winst voor Frankrijk) voor het eerst weer in de basiself, en niet zonder succes. Martial opende op aangeven van ploeggenoot Paul Pogba de score. Het betrof de eerste interlandgoal van de jonge aanvaller. "Hier wachtte ik dertien interlands op, maar het is me nu eindelijk gelukt om voor Frankrijk te scoren", besluit Martial tevreden.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws