Update: Brands ontkent: In deze seizoensfase is interesse nooit concreet

Update: Brands ontkent: "In deze seizoensfase is interesse nooit concreet"

13-09-2016 20:46
17

PSV wordt in verband gebracht met een toptalent uit Zweden. De negentienjarige Tess Tekie werd dit weekend voor de zesde keer op rij bekeken door scouts van de Eindhovense club.

Dat meldt het Zweedse Svenskafans zondagavond. PSV houdt de ontwikkeling van Tekie nauwlettend in de gaten en lijkt op het punt te staan de interesse te concretiseren. Voor de zesde keer op rij was de Eindhovense club aanwezig bij een wedstrijd van zijn club IFK Norrköping.

De negentienjarige Tekie maakt dit seizoen veel indruk bij de kampioen van Zweden. Zondag was hij met zijn club nog veel te sterk voor Jönköping Södra (5-1). Bij Norrköping heeft de jonge middenvelder een contract tot medio 2018, waardoor PSV met een transfersom over de brug zal moeten komen.

Tekie maakte vorig seizoen zijn profdebuut in Zweden en staat dit seizoen op zeventien competitiewedstrijden. Hij kwam ter wereld in Eritrea en valt vooral op door zijn snelheid.

Update 13/9 20.46 uur: PSV is op dit moment niet concreet bezig met de komst van Tekie naar Eindhoven. Technisch manager Marcel Brands laat dat dinsdagavond weten aan het Eindhovens Dagblad. "'In deze seizoensfase is interesse nooit concreet", luidt zijn korte reactie.