Elia krijgt het moeilijk: Trainer kan er zomaar voor kiezen hem te laten staan

Elia krijgt het moeilijk: "Trainer kan er zomaar voor kiezen hem te laten staan"

12-09-2016 12:56
18

Jens Toornstra speelt bij Feyenoord beter dan ooit en dat heeft volgens Adri van Tiggelen misschien wel te maken met de komst van Steven Berghuis. "Misschien heeft die extra concurrentie hem wel wakker geschud", zegt de oud-coach en speler in De Telegraaf.

Toornstra speelt momenteel als linksbuiten in plaats van de geblesseerde Eljero Elia, maar kan volgens Van Tiggelen in de toekomst weleens Berghuis of Elia uit de basis gaan spelen. "Soms kan het aantrekken van extra spelers heel goed uitpakken. Het lijkt alsof Toornstra beter is gaan spelen sinds de komst van Berghuis", aldus Van Tiggelen.

"Achter iedere pass die Jens geeft zit een idee. Voor de trainer is dat mooi om te zien. Hij kan er zomaar voor kiezen om Toornstra te laten staan wanneer Elia weer terug is. Die moet zich immers ook weer bewijzen. Tegen ADO speelde Toornstra in ieder geval een prima wedstrijd. Zijn oude clubje hè, misschien dat dat toch iets extra’s met zich meebrengt."

Toornstra is volgens Van Tiggelen, die een verleden heeft bij onder meer Sparta en PSV, multifunctioneel. "Dat is zijn kwaliteit, al kan het ook in je nadeel werken. Je wordt dan immers overal gebruikt en je kunt je niet op één specifieke positie concentreren. Aan de andere kant is de kans op speeltijd ook groter."