Breaking news

ED: PSV bezig met Phillips (Liverpool), prijskaartje van twaalf miljoen euro

Weggestuurd bij Ajax: Moest met trein, maar had geen geld en kon nergens eten

Weggestuurd bij Ajax: "Moest met trein, maar had geen geld en kon nergens eten"

Gepubliceerd: maandag 12 september 2016 om 13:24ma 12-09-2016 om 13:24

Quincy Promes is inmiddels international van Oranje en de ster van Spartak Moskou, maar denkt nog altijd met pijn terug aan de dag dat hij werd weggestuurd bij Ajax. In 2008 kwam er op zestienjarige leeftijd een einde aan de het Amsterdamse avontuur van de toenmalige jeugdspeler.

"Het was een van de ergste dagen uit mijn loopbaan", zegt Promes op de website van de FIFA. "Alles viel in één dag helemaal uit elkaar. Ik was zestien jaar en was net uit de jeugdopleiding van Ajax gekickt. Ik heb dagenlang gehuild. Ik wist niet wat ik met mezelf moest doen."

Promes probeert te verklaren waarom hij bij Ajax niet slaagde. "Ik had een heel grote mond en zei altijd wat ik dacht, maar niet altijd op het goede moment. Ik was ook hebberig op het veld en overtuigde mezelf dat ik beter was in voetbal dan wie dan ook op de planeet omdat ik op de Ajax-jeugdopleiding zat, waar iedere jongen in Nederland van droomt. Ik bereikte een punt waarop mijn gedrag zo storend was dat ze van me afwilden."

"Toen dat gebeurde, besefte ik dat ik niets had", vervolgt de openhartige Promes. "De bus van de club pikte me thuis niet meer op, ik moest met de trein maar had geen geld en kon nergens eten. Als ik eerlijk ben: ik heb een paar dagen gehuild. Ik heb er zelfs over nagedacht om het voetbal helemaal achter me te laten. Het was heel zwaar voor me. Dat was een gevaarlijk moment in mijn leven: één verkeerde stap en je begeeft je op de straat. Maar ik koos ervoor om voor mijn droom te vechten, omdat ik heel graag voetbal wilde spelen."

Via HFC Haarlem belandde Promes bij FC Twente, waar hij doorbraak in de Eredivisie. Sinds 2014 speelt hij voor Spartak Moskou.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws