Wenger over verrassende keuze: Ik heb twee keepers van wereldklasse

Wenger over verrassende keuze: "Ik heb twee keepers van wereldklasse"

Gepubliceerd: woensdag 14 september 2016 om 08:02wo 14-09-2016 om 08:02

Arsenal-manager Arsène Wenger bedankte na het 1-1 gelijkspel bij Paris Saint-Germain uitvoerig doelman David Ospina. De Colombiaan kreeg in het Champions League-duel in het Parc des Princes verrassend de voorkeur boven Petr Cech.

Hoewel Ospina al na 42 seconden een treffer van Edinson Cavani om de oren kreeg, hield hij Arsenal in het vervolg meerdere keren op de been. "Ik heb twee keepers van wereldklasse", reageerde Wenger na afloop in gesprek met Sky Sports. "Ik kan ze beide wedstrijden geven. Als ze niet allebei spelen, kun je niet twee doelmannen van wereldklasse hebben."

"We hebben een regel waarvan de keepers op de hoogte zijn", verklaarde de Franse coach zijn keuze. "Het is belangrijk om duidelijk te zijn." Ospina kan zich in ieder geval opmaken voor een tweede optreden in het miljoenenbal. "Het draait om prestaties. Op basis van wat hij vanavond heeft laten zien, heeft hij het recht om in het team te blijven voor het volgende Champions League-duel.

Wenger prijst de mentaliteit van zijn ploeg, die in de eerste helft weinig had in te brengen tegen Paris Saint-Germain. "Het is onze verdienste dat we sterk begonnen aan de tweede helft. Natuurlijk profiteerden we ook van het feit dat PSG minder goed speelde. In de eerste helft werden we overlopen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws