Ronaldo en Morata behoeden titelhouder Real voor afgang tegen Sporting

14-09-2016 22:38
9

Cristiano Ronaldo en Alvaro Morata hebben woensdag een grote stunt van Sporting Portugal in de Champions League voorkomen. De aanvallers van Real Madrid bogen in de absolute slotfase een 0-1 achterstand om: 2-1.

Ronaldo staat op
Sporting Portugal nam in Estadio Santiago Bernabéu kort na rust brutaal de leiding via Bruno César. Het Madrileense sterrenensemble ging daarna verwoed opzoek naar de gelijkmaker, maar ondanks tal van kansrijke situaties kreeg de titelhouder de nul lange tijd niet van het scorebord. Ronaldo maakte uit een vrije trap in de 89e minuut alsnog gelijk en diep in blessuretijd sloeg Morata toe. Bij de Portugezen speelden Bas Dost en Marvin Zeegelaar de hele wedstrijd mee.

Borussia Dortmund beleefde een beduidend eenvoudigere avond dan Real. De Duitse ploeg was in Polen met 0-6 te sterk voor Legia Warschau. Mario Götze opende al na zeven minuten de score en via Sokratis Papastathopoulos en Marc Bartra was het pleit na zeventien minuten beslecht. Raphaël Guerreiro, Gonzalo Castro en Pierre-Emerick Aubameyang gaven de zege na rust nog meer glans.

Invaller Janssen kan Spurs niet redden
Invaller Vincent Janssen kon Tottenham Hotspur niet voor een nederlaag behoeden tegen AS Monaco. Op Wembley werd het 1-2 voor de Monegasken. Via Bernardo Silva en Thomas Lemar kwam Monaco op een riante voorsprong, maar op slag van rust kopte Toby Alderweireld de aansluitingstreffer binnen. Janssen kwam in de 70e minuut in het veld, maar een heldenrol bleef uit.

De andere wedstrijd in poule E leverde geen winnaar op. Bayer Leverkusen bleef thuis steken op een 2-2 gelijkspel tegen CSKA Moskou. Admir Mehmedi en Hakan Calhanoglu zetten Leverkusen op 2-0, maar Alan Dzagoev en Roman Eremenko brachten de Russen langszij.

Inhaalwedstrijd prooi voor City
Manchester City won de inhaalwedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach eenvoudig met 4-0. Sergio Aguero was met drie treffers de grote man. Kelechi Iheanacho zorgde voor het slotakkoord. De wedstrijd kon dinsdag niet doorgaan vanwege hevige regenval in Manchester. In het andere duel in poule C had FC Barcelona dinsdag geen kind aan Celtic: 7-0.