Langeler: 'Heb ik Memphis, met alle respect, nooit zien doen in zijn PSV-tijd'

Langeler: 'Heb ik Memphis, met alle respect, nooit zien doen in zijn PSV-tijd'

15-09-2016 15:53
9

PSV onder 19 speelde afgelopen dinsdag met 0-0 gelijk tegen de leeftijdsgenoten van Atlético Madrid. In zijn column op de website van de Eindhovense club blikt hoofd jeugdopleidingen Art Langeler terug op het eerste groepsduel in de UEFA Youth League van de jonge talenten.

'Wat opvalt bij Atlético is de enorme speldiscipline. Daar bedoel ik mee dat iedereen in een tactisch concept speelt en daar altijd de goede dingen in doet. Nooit uit de formatie, heel veel 'vuile' meters en al een groot inzicht in het spel', schrijft Langeler, die hetzelfde zag bij de avondwedstrijd tussen de A-teams van PSV en Atlético (0-1). Daar was hij vooral onder de indruk van het feit hoe gedisciplineerd de aanvallers van de Spaanse grootmacht meeverdedigden.

'Antoine Griezmann, toch EK-topscorer (!), sprintte constant terug en als Joshua Brenet al een keer op wilde komen, zat hij op zijn nek. Dat heb ik, met alle respect, bijvoorbeeld Memphis nooit zien doen in zijn PSV-tijd', aldus de oud-trainer van PEC Zwolle.